Print this page
Sâmbătă, 09 Noiembrie 2019 06:11

„PICNIC LITERAR ÎN MUNȚI” ÎNCHEIEREA PROIECTULUI ȘI DISEMINAREA REZULTATELOR

Written by 
Rate this item
(0 votes)

 „PICNIC LITERAR ÎN MUNȚI”

ÎNCHEIEREA PROIECTULUI ȘI DISEMINAREA REZULTATELOR

       

    Vineri, 15 noiembrie, ora 14:00, va avea loc activitatea de încheiere a proiectului cultural „Picnic literar în munți”, implementat de Muzeul „Vasile Pârvan”, Bârlad, în colaborare cu Școala Gimnazială „Dimitrie Negruțiu”, Pogonești și Școala Gimnazială „General Aviator Inginer Gheorghe Negrescu”, Fruntișeni. Activitatea cuprinde dezbateri legate de finalitatea, rezultatele și sustenabilitatea proiectului precum și o conferință cu tematica „Impactul activităților extracurriculare asupra tinerilor”, susținută de prof. univ. dr. Mihai Stanciu din Iași, care va prezenta importanța unei călătorii, cu tematică literară, .asupra dezvoltării personalității tinerilor și rolul interacțiunii dintre instituțiile de învățământ și instituțiile culturale în educația copiilor.

    Proiectul „Picnic literar în munți” a avut ca scop promovarea lecturii, facilitarea accesului la cultura scrisă românească a unui număr de douăzeci de școlari proveniți din comunele Pogonești și Fruntișeni și stimularea implicării acestora în activități literare recreativ-instructive, în contact direct cu realitatea culturală și naturală.

    Conferința se va încheia cu lansarea albumului „Copiii munților”, publicație ce reflectă experiența trăită de beneficiarii proiectului, în cadrul circuitului turistic, prin imagini, memorii și creații literar-artistice.

    Proiectul cultural este cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național în cadrul sesiunii de finanțare II/2019, aria tematică PROMOVAREA CULTURII SCRISE. Valoarea totală a proiectului este de 55000,00 lei, din care 49500,00 lei reprezintă finanţarea nerambursabilă din partea Administrației Fondului Cultural Național și 5500,00 lei - contribuţia Consiliului Județean Vaslui și implicit a Muzeului „Vasile Pârvan”, Bârlad.

   Activitatea de încheiere a proiectului va avea loc la sediul central al muzeului iar accesul publicului este gratuit.

   Vă așteptăm cu drag!

 

Organizatori:

dr. Mircea Mamalaucă

bibl. Valentina Fornea

Muzeul „Vasile Pârvan”, Bârlad

str.Vasile Pârvan nr.1, cod.731050

tel. 0235.421.691, 0335.404.746

fax. 0235.422.211

http://www.muzeuparvan.ro/ 

e-mail: muzeuparvan@gmail.com

Read 554 times
PR