Print this page
Miercuri, 29 Mai 2019 06:42

Expoziția temporară “ZIUA PICTORILOR”

Written by 
Rate this item
(0 votes)

Comunicat de presă

 

Expoziția  temporară “ZIUA PICTORILOR”

 

Consiliul Județean Vaslui și Muzeul “Vasile Pârvan”, Bârlad vă invită sâmbătă, 1 iunie, ora 12:00, la vernisajul expoziției temporare  „Ziua Pictorilor”.

Nu demult, mai precis pe 19 mai, am sărbătorit la nivel național „Ziua Pictorilor”, zi care reprezintă data nașterii lui Ion Țuculescu, pictor reprezentativ pentru spiritul românesc.

De aceea, dorim, ca prin această frumoasă activitate să aducem în atenția dumnevoastră lucrări din patrimoniul Muzeului „Vasile Pârvan”, realizate de pictori români consacrați și anume

C.D. Stahi, Gheorghe Petrașcu, Octav Băncilă, Bob Bulgaru și Ion Țuculescu.

Sunt nume ce ocupă un loc aparte în pictura românească, nume ce au contribuit la evoluția artei prin realizarea a numeroase opere emoționante și puternic evocatoare, în cadrul celor mai importante genuri ale picturii românești:

peisajul, portretul, natura statică și compoziția.

 

Invitat special:  prof. Dionisie Gradu

 

Evenimentul va avea loc la sediul central al muzeului din str. Vasile Pârvan  nr. 1 și se adresează tuturor categoriilor de vârsta, mai mult de atât având în vedere că sărbatorim în același timp și Ziua Copilului, am pregătit pentru cei mai mici dintre noi surprize care cu siguranță îi vor încânta.

 

Vă așteptăm cu drag!

Organizator: muzeograf Gabriela Albu

Read 880 times
PR