Print this page
Miercuri, 24 Octombrie 2018 05:47

Filmul românesc VARZĂ, CARTOFI ȘI ALȚI DEMONI

Written by 
Rate this item
(0 votes)

      Muzeul ”Vasile Pârvan” Bârlad vă invită la un nou film din cadrul proiectului  KineDok powered by One World Romania, ediția a 4-a.

     Ajuns deja la cea de a 4-a ediție, KineDok powered by One World Romania aduce în anul acesta 16 din cele mai interesante documentare din Europa Centrală si de Est. Sub forma unei experiențe care trece dincolo de peretii traditionali ai sălii de cinema, KineDok  te invită nu doar să vi să vezi un film pe un ecran mare, ci chiar poți să te întâlnești cu realizatorii sau protagoniștii filmelor favorite.

    Sâmbătă, 27 OCTOMBRIE, de la ora 12,00 vă invităm, la sediul central al muzeului, să urmăriți filmul românesc  VARZĂ, CARTOFI ȘI ALȚI DEMONI, în regia: lui Șerban Georgescu.

    După ce cumpară o tonă de varză pentru echivalentul a 20 de euro, regizorul Șerban Georgescu decide să exploreze dinamica paradoxală a agriculturii românești practicată în satul Lungulețu. Acolo, 1000 de mici fermieri, cu tot atâtea tractoare, produc anual aproximativ 100 000 de tone de varză și cartofi pe care nu reușesc să levândă ulterior: La finele anului, fermierii se descoperă, unul lângă altul, în piață, înconjurați de grămezi de produse pentru care scad progresiv prețurile, până ce ies în pierdere. Aventura documentară a lui Georgescu - care amintește, ca abordare, de Super Size Me al lui Morgan Spuriock - se desfășoară timp de un an la Lungulețu, unde regizorul devine agricultor pentru a întelege rădăcinile crizei. Răspunsul, articulat creativ pe o combinație de imagini contemporane și de arhivă, revelează conexiunea dintre criza actuală și experiența trecută a colectivizărilor forțate, care au creat o suspiciune reziduală a agricultorilor pentru munca în cooperativă, făcându-i să continue să lucreze individual în contextul unei piețe în care asocierea este esentială.

Intrare gratuită.

FILMELE RĂMASE DE PREZENTAT  ÎN ACEST AN

27.10.2018,  ora 12:00, VARZĂ, CARTOFI  ȘI  ALȚI  DEMONI

03.11.2018,  ora 12:00, Campionul din Balcani

10.11.2018,  ora 12:00, Nicăieri de unde să te ascunzi

17.11.2018,  ora 12:00, Mulțumesc pentru ploaie

 

ORGANIZATORI: Muzeul Vasile Pârvan și  Asociația One World Romania

ONLINE:oneworld.ro| kinedok.net

 

Organizator,

Dr. Mircea Mamalaucă

Read 1167 times Last modified on Miercuri, 24 Octombrie 2018 05:50