Print this page
Miercuri, 18 Iulie 2018 10:37

Tabăra de creație - pictură

Written by 
Rate this item
(0 votes)

COMUNICAT DE PRESĂ

În Anul Centenar al Marii Uniri, sub egida Muzeului „Vasile Pârvan”, a Primăriei şi a Consiliului Municipal Bârlad, a Consiliului Judeţean Vaslui, Municipiul Bârlad va găzdui în perioada 20 – 29 iulie 2018 prima ediție a Taberei de Creație – Pictură, care va reuni opt pictori consacrați, membri ai U.A.P. din România. Este vorba de artiști care, în decursul timpului, au inițiat și au participat la numeroase expoziții personale și de grup, în țară și în străinătate. Sunt opt profesioniști care în creațiile lor, au abordat și abordează tehnici, tematici diferite, unindu-i talentul, plăcerea de a picta și dorința de a oferi semenilor frumosul. Vor fi prezenţi şi vor picta pentru bârlădeni, artiștii: Liviu Suhar, Florin Morun, Dumitru Macovei, Carmen Poienaru, Letiţia Oprişan, Ioan Oratie, Costin Neamţu şi Corneliu Vasilescu, care vor avea libertatea de a aborda orice subiect, Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad urmând să organizeze expoziții temporare cu lucrările participanţilor la Tabără.

Inițiind acest proiect, patrimoniul local se va îmbogăți continuu, iar unii dintre cei mai reprezentativi pictori ai țării vor avea posibilitatea să-și promoveze propriile creații.

Cu ocazia evenimentului, artiştii invitaţi vor vizita locuri pitoreşti din zonă şi vor asista la spectacole susţinute de artişti locali, având astfel posibilitatea să se întâlnească şi să cunoască mai bine oamenii şi frumuseţile din Bârlad şi din zona de sud a judeţului Vaslui.

În cele zece zile, publicul bârlădean va avea posibilitatea să-i întâlnească pe artiști în diferite locuri alese de ei pentru realizarea lucrărilor pe care şi le-au propus.

Dorim ca această primă ediție a Taberei să se transforme într-o permanență, astfel încât Bârladul și bârlădenii să fie tot mai bine conectați la actul de cultură oferit de artiști importanți ai țării.

                                                                                      Organizatorii

Read 1397 times