Print this page
Marți, 06 Februarie 2018 08:52

GEORGE ENESCU ȘI MUZICA ROMÂNEASCĂ

Written by 
Rate this item
(0 votes)

REGAL MUZICAL -  SUB GENERICUL „GEORGE ENESCU ȘI MUZICA ROMÂNEASCĂ”

 

În anul centenarului MARII UNIRI, Muzeul Vasile Pârvan Bârlad și-a propus să organizeze o multitudine de manifestări prin care dorim să aducem un omagiu tuturor acelora care au făcut posibil actul istoric de la 1 decembrie 1918.

Avem deosebita plăcere, ca în acest context, să vă propune spre audiție un interesant recital de pian la patru mâini susținut de doi muzicieni consacrați. Este vorba de pianiștii Corina Răducanu&Eugen Dumitrescu  care cântă împreună din anul 2005. Activitatea concertistică a duo-ului pianistic cuprinde participări în 25 de festivaluri naționale și internaționale, peste 300 de recitaluri în țară (80 de localități) şi în străinătate (Austria, Germania, Italia, Republica Moldova, Ucraina). Alături de cele 10 turnee de promovare a muzicii clasice, duo-ul pianistic a avut onoarea de a susține primele concerte de pian din istoria localităților Avrig, Bălan, Ciocănești, Ditrău, Făgăraș, Găești, Hațeg, Lehliu-Gară, Petrila, Praid și Târnăveni. Un concert aparte, în premieră, a avut loc în Fortul 13 Jilava cu ocazia Congresului Inter-Asso 2014. Activității concertistice a duo-ului pianistic i se adaugă numeroase premii naționale și internaționale obținute la concursurile de profil, prezențe în juriile concursurilor naționale și internaționale de specialitate, precum și masterclass-uri susținute ca profesori invitați. Corina RĂDUCANU şi Eugen DUMITRESCU sunt absolvenţi ai Liceului de Muzică George Enescu și ai Universității Naționale de Muzică din București, la clasa de pian a prof. univ. dr. Vlad DIMULESCU și muzică de cameră a conf. univ. dr. Manuela GIOSA și conf. univ. dr. Ioana Raluca VOICU-ARNĂUȚOIU, unde și-au completat și încheiat studiile (licență, master, doctorat, post-doctorat).     Cei doi pianiști sunt fondatorii Asociației Klavier ART și inițiatorii mai multor programe culturale ce au loc anual în diferite orașe și regiuni ale țării (Făgăraș, Gheorgheni, Petroșani, Rădăuți, Reghin, Reșița, Sibiu, Zărnești și Munții Retezat).

Recitalul va cuprinde lucrări de: George ENESCU, Dinu LIPATTI, Constantin SILVESTRI, Ciprian PORUMBESCU, Alexandru PASCANU, Nicolae BRÂNDUȘ, Liviu DANDARA, Felicia DONCEANU, Leon KLEPPER, Sabin PAUTZA 

 

Recitalul va avea loc sâmbătă, 10 februarie, 2018, ora 11.00, la Pavilionul expozițional Marcel Guguianu. 

Organizator, prof. Mircea Mamalaucă

Read 915 times