Print this page
Marți, 31 Octombrie 2017 09:11

FC ROMA Featured

Written by 
Rate this item
(0 votes)

 

 

 

Sâmbătă, 4 noiembrie 2017, de la ora 12.00, în cadrul programului KineDok powered  by

One  WorldRomania, ediția a-3-a, Muzeul ”Vasile Pârvan” vă invită să urmăriți  filmul documentar

„FC ROMA”, a regizorilor cehi Tomas Bojar și Rozalie Kohoutova.

 

În ultima ligă din Republica Cehă, o echipă de fotbaliști romi încearcă nu atât să câștige, cât pur și simplu să joace. Chiar dacă orice fan al fotbalului este la curent cu campania UEFA „Spune Nu Rasismului”, încă există locuri în care nu toți jucătorii sunt considerați egali pe terenul de fotbal. Multe dintre celelalte echipe preferă să piardă prin neprezentare decât să fie pe teren cu un grup de romi. Când FC Roma joacă finalmente împotriva altora, primește ca bonus insulte și mențiuni repetate despre Hitler. Aceasta este dimensiunea rasismului în Republica Cehă, explorată în acest film nu doar pe terenul de fotbal, ci și în cluburi și în viața de zi cu zi a jucătorilor. Un cinéma vérité elegant urmărește jucătorii romi în toată umanitatea lor, iar perspectiva echipei devine perspectiva privitorului. Tristețea, umorul și absurditatea situației în care se găsește FC Roma sunt, din păcate, poate prea familiare nouă în România.

 

INTRAREA LIBERĂ

 

ORGANIZATOR LOCAL: Muzeul "Vasile Pârvan"

ORGANIZATOR NAŢIONAL: Asociația One World Romania

ONLINE:oneworld.ro| kinedok.net

PARTENERI: Institute of Documentary Film (Rep. Cehă), Filmtopia (Slovacia), Eclipse Film (Ungaria), ReStart (Croația), Krakow Film Foundation (Polonia), Bergen International Film Festival ( Norvegia), Activist 38 (Bulgaria)

CU SPRIJINUL: Programul Europa Creativă al Uniunii Europene, Centrul Național al Cinematografiei, BRD- Groupe SocieteGenerale.

INTRAREA LIBERĂ

 

    Organizator

Prof. Mircea Mamalaucă

 

 

 

Read 433 times