Print this page
Vineri, 09 Decembrie 2016 10:31

Un nou spectacol la planetariul din Bârlad

Written by 
Rate this item
(0 votes)

Comunicat de presă

Un nou spectacol la planetariul din Bârlad


     Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad a achiziționat un nou spectacol de planetariu ce poartă numele: „Jurnalul unui Miliard de Sori”.

 

    Noul spectacol de planetariu a fost achiziţionat de către Muzeul "Vasile Pârvan" din Bârlad pentru departamentul de astronomie, cu prilejul aniversării a şapte ani de la inaugurarea planetariului.

     "Jurnalul unui Miliard de Sori", aşa cum este numit acest show de planetariu, prezintă o frumoasă călătorie prin galaxia noastră. Plecând de la obiectele din Sistemul Solar până la o deplasare imaginară cu viteza luminii spre cele mai importante stele, ce pot fi observate şi cu ochiul liber în nopţile senine de iarnă.

    De asemenea tot în această prezentare se oferă informaţii despre cea mai nouă misiune operată de către Agenţia Spaţială Europeană: GAIA. Acesta este un telescop spaţial ce are ca principal obiectiv realizarea unei hărţi tridimensionale de mare precizie a galaxiei noastre, şi de a descoperi noi informaţii despre originea Căii Lactee.

     Spectacolul de planetariu se adresează în special elevilor, studenţilor şi tuturor celor pasionaţi de astronomie şi ştiinţă. Cei interesaţi de noua achiziţie pot viziona acest spectacol de planetariu începând cu data de 6 decembrie 2016. Reamintim că spectacolele de planetariu se desfăşoară în fieacare zi de marţi până sâmbătă, cu proiecţii la orele 11:00, 13:00 şi 15:00. Pentru un spectacol de planetariu este necesar un minim de 20 persoane, preţul biletului este 4 lei. Relaţii şi programări la nr. de tel: 0335/428808

 

Mircea Mamalaucă

Directorul Muzeului "Vasile Pârvan" Bârlad

 

Dumitru Ciprian Vîntdevară
Muzeograf Planetariu/Observatorul Astronomic al Muzeului „Vasile Pârvan” Bârlad

 

Web site: www.astrobarlad.wordpress.com 

Facebook: www.facebook.com/astrobarlad

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Read 3443 times Last modified on Luni, 12 Decembrie 2016 10:29